Tarief en vergoeding

Vergoeding

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, worden de sessies (gedeeltelijk)vergoed door de meeste zorgverzekeraars, omdat ik als geneeskundig therapeut ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, voorheen VNT). Kijk in je polisvoorwaarden bij alternatieve geneeswijzen. Klik hier voor een lijst van de zorgverzekeraars die de sessies vergoeden. Ik sta ook ingeschreven in het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en ben aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen). Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts.

 

Er zijn ook andere mogelijkheden om de sessies vergoed te krijgen zoals:

  • vergoeding via de werkgever: wanneer je als werknemer ziek wordt, heeft je werkgever de verplichting je zo snel mogelijk terug te helpen in het arbeidsproces (Wet Verbetering Poortwachter).

  • als je een beroepsopleiding volgt kun je supervisie sessies als opleidingskosten declareren bij je belastingaangifte. Als je zelf een bedrijf hebt, kun je coaching sessies als onkosten opvoeren.

 

Tarieven

Een sessie duurt 1½ uur en kost € 95,- .

Je kunt ook kiezen voor een sessie van 2 uur en dan kost het € 105,-. Voor de eerste keer is een sessie van 2 uur aan te raden. Graag contant afrekenen na afloop van de sessie.

 

Afspraak verzetten en annuleren

Het is mogelijk om de afspraak in overleg te verplaatsen. Voor afspraken die binnen 48 tot 24 uur worden afgezegd betaal je 50% voor de gereserveerde tijd. Een sessie die minder dan 24 uur van te voren wordt afgezegd, wordt geheel in rekening gebracht.

"Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je bent"
Chinees gezegde