top of page

Lichaamsgerichte therapie

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Lichaamsgerichte therapie gaat er van uit dat lichaam, geest en ziel een dynamisch geheel zijn. Ze zijn nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Bijvoorbeeld als je langdurig met emotionele of mentale spanningen kampt, dan kan zich dat fysiek manifesteren. Lichaamsgerichte therapie neemt de ervaring in het lichaam als uitgangspunt voor het therapeutisch proces.  

Hoe werkt het en wat brengt het?

Er wordt gewerkt met aanrakings- en gesprekstechnieken vanuit Rebalancing, lichaamsgerichte traumatherapie, energetische healing en systemisch werk. Aanraking, aandacht en vragen helpen om in contact te komen met wat er in je leeft. De aanraking kan zacht en subtiel zijn, diep en stevig, of bewegend. Niet alleen de lichamelijke spanning wordt aangeraakt, maar ook de emotionele en systemische (vanuit je familiesysteem) spanning kan aan bod komen en losgelaten worden. Je eigen zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en zo kan energie weer stromen!

 

Je kunt ook bewuster worden van je lichaam en de uitingen en boodschappen er van zodat je voor je behoeften kan zorgen.

 

Aanraking helpt om je beter te aarden en gronden, zodat je zekerder gaat voelen, meer in staat bent om bij jezelf te blijven en je plek in te nemen. Het brengt je naar een dieper niveau van ontspanning en innerlijke rust.

Redenen om voor lichaamsgerichte therapie te kiezen zijn:

  • (Onduidelijke) kwalen, pijnen, spanning,  vermoeidheid of emotionele problemen

  • Wanneer je vastloopt in je werk of relatie

  • Hoogsensitiviteit

  • Burn-out, overspannenheid en depressie

  • Wanneer je meer contact wilt met je gevoelens, behoeften en grenzen

  • Als gesprekstherapie wel inzicht heeft gegeven, maar niet voldoende heeft geholpen.

Behandeltafel

"De paradox is dat wanneer je pijnlijke of ongemakkelijke gevoelens kunt toestaan ze verdwijnen, terwijl wanneer je ze onderdrukt ze je juist blijven achtervolgen."

Artikelen

Als je nog meer te weten wilt komen over Rebalancing, dan kun je de volgende artikelen lezen:

 

bottom of page